2019. március 11., hétfő


 UWR Equipment 3
Vízalatti rögbi (UWR)

A víz alatti rögbi (angolul: Underwater rugby) egy olyan sport, amely négy méterrel a víz alatt zajlik és az egyetlen, amely a tér minden irányában (föl, le, jobbra, balra) játszódik. Egy csapat maximum 15 főből állhat: 6 csere, 3 tartalék, és 6 csapattag a vízben. Minden játékos szabad tüdős merülő felszerelést visel (snorkeling): uszony, maszk, légzőcső valamint fülvédős sapka.
A játék célja, szabályok: A sós vízzel feltöltött labda eljuttatása (a medence két végében lévő) az ellenfél kosarába. Csak az a játékos támadható, akinél a labda van. Különösen durva támadás nem engedélyezett.
A játéktér mérete: 12-18 méter hosszú és 8-12 méter széles. A vízmélység: 3,5 – 5 méter.
A teljes játékidő két félidőre van bontva, egy félidő 15 perc, 5 perces szünettel. Játékmegszakításkor az időmérés megáll.
A mérkőzést 3 bíró felügyeli, egy a parton és kettő a vízben (a vízben levők teljes búvárfelszerelést viselnek).
Magyarországon egy csapat van 2006 óta. Ez a csapat a Tiszavirág SE. Az edzéseket a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában tartják hetente kétszer 20:00-tól 22:00-ig. A társaság nagyon jó, a kezdőkre nagyon figyelnek, és csak azt kell csinálni amit tudsz. Az első edzés ingyenes, az első hónapban alkalmanként 500Ft, egy hónap lejártával 5000 Ft egy hónapra a tagsági díj.
Gyere te is, próbáld ki és hozd a barátaidat is!
Még több információért nézd meg a www.uwr.hu honlapot.
 
Forrás: uwr.hu/#

Készítette: Somogyi Péter 8.a

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése