2017. december 4., hétfő

A SZAKASZZÁRÓVIZSGA

December 1-én a nyolcadikosoknak (így sajnos nekem is), ami utólag nem sajnos, de ezt majd később, vizsgáznunk kellett. Nagyon sokat készültünk erre a vizsgára, mert ez meghatározhatja a félévi jegyünket, aminek pedig a továbbtanulásban van szerepe =( Most magyarból, illetve angol/németből kellett vizsgát tennünk, tanév végén matekból és történelemből. Bevallom őszintén NAGYON- NAGYON izgultam ettől az egésztől. Folyton az járt a fejembe, mi van ha...???
Az egész úgy zajlott le, hogy mindenki be volt osztva egy időpontra, amikorra be kellett mennie. Behívták, húzott egy tételt, kapott tíz-tizenöt percet, hogy kidolgozza, és ezek után el kellett mondania. A németeseknek még pluszban volt a végén egy szituáció. Itt húzni kellett öt kártyát és azokat egyből el kellett mondani.
Én személy szerint nagyon jó tapasztalatot szereztem. Németből nagyon jól teljesítettem, azt a tételt húztam, amit a legjobban tudtam. Magyarból más volt a helyzet. Kihúztam a tételt, és megállt az ütő bennem egy másodpercre. Nagyon megijedtem, mert olyat húztam ki, amit nem néztem át, de amikor leültem egyből eszembe jutott MINDEN. Gyorsan lekörmöltem azokat, amik eszembe jutottak és egyből kértem, hogy hadd mondjam. Mondtam, mondtam, és már vége is volt. Nem hittem el, hogy vége. 
Én mindenkit arra ösztönöznék, hogy tanulja meg a tételeket, még akkor is, ha ezek soknak tűnnek, még akkor is, ha ez TÉNYLEG sok. Például németből ezek a tételek egy az egyben nyelvvizsga anyagok. A magyarból egy része pedig érettségi tétel.
Összefoglalva nagy élmény volt ez a vizsgadrukk, meg ez az egész. Meg ami még fontos, NEM KELL IZGULNI!!! Tudom, én ezt most könnyedén mondom, de ez van. Én is izgultam annyira, hogy beteg lettem, de teljesen feleslegesen.

Orosházi Annamária 8.b


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése